21 Ekim 2011 Cuma

the savoy hotel





Otel savoy, anlatmaya nereden baslasak bilemiyorum, bir arkadasimizin tavsiyesiyle bu otele rezervasyon yaptirdik. Kaldigimiz tarihler labor day tatili ile cakistigindan ciddi rakamlar da odedik eylul ayi icin, normalde olu sezon miami de, hava cok sicak ve nemli, kalabalik da degildi pek fazla zaten. Otel miami beach e sifir konumda eski tip orijinal bir binada yer aliyor, otoparki yok, ancak tam karsisinda ucretli bir otopark mevcut.

Biz, madem miami beache geldik, olmusken tam olsun diyerek oceanside bir suit tuttuk. Otel genel olarak bir yenileme icerisinde ama yenileme henuz sadece lobide var, geriye kalan her yer inanilmaz eski. Ama odanin manzarasi tek kelimeyle muhtesem! Yatak odasi, oturma odasi, mutfak ve banyodan olusuyor. Pek bir amenity yok ama dedigim gibi balkonunda oturmak yeterli. Koskocaman bir mutfagi var, hakikaten enteresan olculerde buyuk, bizim istanbuldaki mutfagin neredeyse 3 kati. Kocaman bir yemek masasi olmasina ragmen sadece ikili koltuk vardi, biraz garip tabi. 






Otelin de gece de acik olan cok da ufak olmayan - daha neler gorduk - bir havuzu var. Al bundy ve ailesi tipinde amerikalilar gece yarilarina kadar cimiyorlar. Otelde ucrete sadece oda dahil, kahvalti istenirse ucrete tabi olarak barda continental olarak var. Otelin bar - restoran kismi fena degil, aksam uzerleri happy hour var.





Vee okyanus... Kocaman bir kumsal ve derinlesmeyen su, okyanusa da girmeden donmedik allahtan miamiden. Neredeyse hava kararmak uzereydi biz deniz kenarina gittigimizde, dolayisiyla oldukca sakindi. Hayallerimizdeki manken gibi kizlari goremedik maalesef, onlarin yerine dombilik hispanikler vardi. Labor day tatilini gecirmek uzere hepsi miami beache gelmis.

Otelde basimiza bir acayip olay geldi bir de, toplantimiz erken saate alininca biz acelece odadan cikmaya calisirken bir housekeeper da odaya girmeye calisti. Ancak kapinin arkasindaki guvenlik kilidi kapali oldugundan ablamiz biraz kuvvet kullanarak, ve tabi hic kapiyi calmayi denemeden iceri girmek istedi ve kilit bozuldu. Bizi kurtarmak icin guvenlik kapisindan gelen eleman da geldigi kapiyi kapatip - oda icinden acilmiyor bu kapi - bizimle beraber odada mahsur kaldi. Sonra sevgilimle beraber kapiyi kirdilar da disari cikabildik. Bu sacma olaylar sadece turkiye de olmaz belki ama illa ki bizim basimiza gelir. Absurd!!!

Sonuc olarak muhtesem manzarali vasat bir oteldi savoy, hersey gercekten eski ve az temizdi. Bir ara pirelendigimizi bile dusunmedik degil, miami de kisa kalmamizda bu otelin de etkisi azimsanamaz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder