11 Kasım 2011 Cuma

the henley park hotel

Washingtonun oldukca merkezi bir bolgesinde massachusetts avenue de yer alan bu otel, oldukca luks ve butik bir otel. Herhalde son oda kampanyasi falan gibi bir seyden yararlanarak rezervasyon yatirdik, cunku oldukca uygun fiyat odememize ragmen cok guzel bir odada kaldik. Otel beyaz saraya ve smithson muzelerine yurume mesafesinde, zaten d.c. De hic arac kullanmadik. Otelin valesi var ama isterseniz hemen yakininda public park yeri mevcut, bir de sokak parki var o da gece boyunca ucretsiz, park metreler sabah calismaya basliyor. Biz yolda cok yoruldugumuzdan arabamizi direkt valeye verip otele girdik.






Otel genel olarak klasik dosenmis, giris ve lobide sasali mobilyalar ve halilar var. Odalar da genel konseptle uyumlu olsalar da daha sadeler. Odada standart ozelliker bulunmakla beraber amenity ler oldukca fazlaydi. Odanin tek eksigi manzaraydi, penceresi apartman boslugu gibi bir yere bakiyordu. Ama otelin en guzel yeri restoraniydi. 

" coeur de lion " isimli bir gurme restorani bunyesinde barindiriyor. Restoran Oldukca los aydinlatilmis oldugundan duzgun fotograflar cekemedim. amma velakin hayatimda yedigim en gorkemli yemegi burada yedim sanirim. Ben organik tavuk gosu, sevgilim ise ordek yedi. Her iki tabak da hem gorsel hem de lezzet acisindan tam bir sanat eseriydi. Goruntu muhtesemdi tamam, ama sos ve icindekilerin birbiriyle ve sosla uyumu cok cok guzeldi. Yaninda da guzel bir sise california sarabi ile birlikte mutlu mesut yemegimizi yedik. Yine garsonu esir alarak sorular sorduk ama bu sefer garsonun da tunuslu cikmasindan dolayi sordugumuzun bes katini anlatti sagolsun. Amerikan halkiyla ilgili tum tespitlerini dinledik. 

Bu restorana her ne kadar yorgunluktan baska bir yer aramaya usendigimizden girmis olsak da cok memnun ayrildik, zaten zagatin top 10 listesine de girmis d.c de. Ama bu restorana da otel ucretinden daha fazla odeyip ayrildik, bu da kucuk bir not olarak burada kalsin, e her guzel seyin bir bedeli vardir degil mi? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder