11 Kasım 2011 Cuma

east coast road trip - part 2



Evet, bu kadar sure boyunca erteledim durdum yazmayi ve sonunda olmayacak sey geldi basima, notebookum calindi!!! Yazilacak neredeyse tum gezi ve restoran yazilarinin fotograflari da elimden gitti boylece. Amerika seyahatinin bir kismini netbooktan kurtardim, kalanlari da sd karttan silinse bile kurtariliyormus. Eger bu mumkun olursa biraz da olsa rahatlayacagim. İsin maddi kismini gectim, ozel hayatina boyle bir mudahale sinir bozucu. Bir suru is dosyasi, fotograf baskasinin elinde su anda. Umuyorum hayatlarini, hep baskalarina imrenerek gecirirler.

Yoldaki ikinci gunumuz santee deki otelde basladi. Otel kahvalti dahildi, chicago daki otel ile kiyaslarsak oldukca zayif bir kahvalti vardi. Ama yine de bir sekilde karnimizi doyurup yola koyulduk. İlk istikametimiz north carolina daki "smithfield outlets", ayni zamanda labor day tatili oldugundan oldukca kalabalik olan bu outletten ufak tefek bir seyler aldik ve sonra ismi " selma" olan bir kasabada durup ogle yemegi molasi verdik.




" shoney's " isimli bu restoranda amerikalilar genellikle acik bufe tercih ediyor. 18$ a sinirsiz acik bufe bir cok kisi icin cekici, bizim gibi cins turkler haric. Bufede yiyecek birsey bulamayinca yine her zamanki gibi izgara et ve hamburger soyledik. Yemeklere yorum yapacak olursak eh iste denebilir, kesinlikle kotu degil ama lezzetli de degildi. Ama cok seker bir garson sayesinde oldukca keyifli ayrildik restorandan.


Yol boyunca cok fazla durmadan ilerledik, starbuckslar sagolsun, yiyecek ve icecek ihtiyacimizi karsiladilar. Arada kalacak yer organizasyonumuzu da yaptiktan sonra, washington d.c. Ye dogru ilerlemeye basladik. Dc ye yaklasirken acayip bir trafik basladi, biz de istanbullular olarak hemen yan yola girdik, washington in koylerini geze geze aksami ettik ve sonunda havanin yeniden kararmasiyla birlikte tekrar İ- 95 e girdik. Anayola cikmamizla beraber hava karardi ve inanilmaz bir yagmur basladi. Ne sagimizi ne de solumuzu gorduk, sevgilim yola, ben gps e baka baka otelimizi bulduk. Bu amerika da trafik cevreyollarinda tikansa da downtown - yani sehir merkezlerinde - hic bir zaman trafik olmuyor. Dolayisiyla cevreyolundan ciktiktan sonra kolayca otelimize geldik. Arabayi vale ye teslim edip otele yerlestik, bundan sonrasi yeni bir post olarak gelsin. " the henley park hotel "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder