16 Aralık 2011 Cuma

Holiday inn manhattan 6th avenue



Artik yavas yavas nyc yazilarinin sonuna geliyoruz, bu kadar uzun surede bir geziyi yazarak rekora imza atmis olacagim herhalde. Daha yazilacak o kadar cok sey var ki, amerika serisini bitirmeden yazmayayim dedim ama bu sefer de cok birikti. Neyse oteli tek bir post olarak yazayim dedim, ama yazmadan once de bir guncel fiyatlarina bakayim dedim ve gorecegimi gordum. Ocak ayinda bu otelde kalmak isterseniz bizim eylulde odedigimizin yaklasik ucte biri ( 1/3 ) fiyata kalabilirsiniz. Alacagin olsun irene, biz bu otele aylar once vizeye basvururken yalandan bir rezervasyon yaptirmistik, oldukca uygun fiyata, king room, empire state manzarali, falan filan. Neyse sevgili kasirga sayesinde rezervasyonumuz iptal oldu ve king odadan cok daha pahali bir fiyata cok daha dandik bir odaya zar zor rezervasyon yaptirabildik. Evet bu durumun otelle bir alakasi yok ama yine de tarihe not olsun diye yazdim.


Otele sali aksami donumuza kadar islanmis olarak vardik, evet kaba konusuyorum ama sadece uzerimizdeki donumuz degil, valizlerin icindeki donlarimiz da islanmisti. Gerci otele vardigimizda tek baligin biz olmadigimizi gorduk ama olsun, otelin calisanlari cok guler yuzlu ve yardimciydilar allahtan ki hic beklemeden odamiza ciktik. Oda olabilecek en kucuk alana en cok esya alacak sekilde dekore edilmis, her koseye bir seyler sikistirilmis bir odaydi. Biz islaklarimizi cikarinca birakin adim atacak nefes alacak alan kalmadi. Sikayet ediyormus gibi gorunsem de, esasinda oyle degil, oda amnityler bakimindan oldukca zenginde, vebooking.com da ne yaziyorsa vardi, herhangi bir eksik yoktu. 24. Katta downtown manzaraliydi ve en guzeli camlari acilabilen yani havalanabilen bir odaydi. 

25 katli olmasina ve resmen full olmasina ragmen pek asansor sikintisi da cekmedik, gerci ara katlarda kalanlarin binemedigi zamanlar oluyordu ama biz ust katta oldugumuzdan sikinti cekmedik. Otel bence oldukca merkezi bir konumda, chelsea de fashion districtte, ve benim gitmek istedigim restoranlara oldukca yakindi. Ayni zamanda bir sonraki postta deginecegim oldukca guzel bir restorani vardi. Zaten su seyahatten ogrendigim, risksiz bir hareket yapmak istiyorsaniz yemeginizi otelde yeyin, en azindan pisman olmazsiniz. 

Otelin en onemli ozelliklerinden biri de bir bahce cafesinin olmasi, otelin on kismi, nyc deki nadir hem icki, hem de sigara icilebilen yerlerden biri. Daha dogrusu belki bir suru vardir ama bizim gibi turistler icin bulmak pek kolay degil. 

Evet genel olarak otelden memnun kaldik, kalanlarin cogu italyan, akdenizli agirlikliydi. Calisanlar cok ilgiliydi, pek kavga dovus etmeden yanan rezervasyonumuzun parasini da iade ettiler, daha ne olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder