3 Şubat 2010 Çarşamba

UP


"Yukarı Bak" diye Türkçe'ye çevrilen bu film izlediğim en iyi filmlerden biriydi. Nedense animasyon filmlerinin hikayeleridaha güzel geliyor son zamanlarda. Wall-E, 9, Up; bu üç filme de bayıldım. Eğer çocuğunuz yoksa bu filmi sinemada izlemek sizi biraz zorlayabilir, çünkü -bence yetişkinler için olan - bu acıklı ve keyifli filmi izlemek için, bir salon dolusu minik sinemaseverle bağrış çağrış oturmak zorunda kalabilirsiniz. Biz izlerken bizden başka çocuksuz yoktu sinemada, daha önce de sinemada böyle animasyon filmi izlemediğimiz için sürekli anne babalarıyla konuşan gülüşen çocuklardan rahatsız olduk. muhtemelen çocukla film izlemenin raconu budur, öğrenmiş olduk.


Gelelim filmimize.. Filmin başında Carl'ın çocukluk aşkı karısının pat diye ölmesiyle boğazınıza bir yumru saplanıyor. Sinemadaki zavallı çocuklara acıdım zaten bu sahneden sonra, komedi filmine gelmişler, ölümle karşılaşıyorlar. Bundan sonra Carl huysuz bir ihtiyar oluyor ve huzurevine gitmeyi reddetiyor. Russell ise , yaşlılara yardım nişanını almak için uğraşan bir küçük izci. Gözüne kestirdiği yaşlı ise huysuz Carl. Sevgili karısı ile yaşadığı evi vermemek için süper bir plan yapar ve uçan balonlarla evi uçurur ve tabii Russell da yanlışlıkla onunla birlikte havalanır. Macera bundan sonra başlar, Carl'ın çocukluk kahramanı Muntz, cins kuş Kevin olaylara dahil olur ve çocuklar için filmin eğlenceli kısmı başlar :)


Bu filmin yüzde 80 i oldukça eğlenceli olmasına rağmen, ben sürekli boğazımda bir yumruyla izledim, öyle bir hüzün oturtmuşlar ki filmin alt yapısına , hep bir buruklukla gülüyorsunuz. Aile sevgisi, yaşlılar, arkadaşlar hepsinin kıymeti çocuklara ve tabii ki yetişkinlere de çok güzel anlatılmış. Şiddetle izlemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder