3 Şubat 2010 Çarşamba

SURROGATES


Aslında bu tarz bilim kurgu filmlerini çok klişe bulurum, ama bu film sadece 88dk sürüp beni baymadığından mı, yoksa konusu diğerlerine göre daha orijinal olduğundan mı hoşuma gitti . Türkçe'ye "Suretler" olarak çevrilen bu film başlıbaşına bir Bruce Willis filmi. Filmin başından sonuna kadar nerdeyse tüm sahnelerde var.


Film çok da uzak olmayan bir gelecekte geçiyor. Dünya değişik virüslerden, salgınlardan sonra oldukça kirli ve, sağlık ve güvenlik açısından oldukça güvensiz hale gelmiştir. Buna çözüm olarak da her vatandaşa bir "suret" satın alma hakkı verilmiştir. insanlar evde sıcak ve güvenli yataklarında yatarken - ki sürekli yattıkça gittikçe şişmanlamakta, yaşlanmakta ve çirkinleşmektedirler - suretleri işe gider, partiye gider, kısacası dışarıdaki herşeye onlar bakar. karı-kocalar birbiri ile görüşmez, sevişmez, tabi ki ölmüş çocukları yüzünden depresyonda bir çift ebeveyn klasik olarak filmde vardır. Bir de tüm bunları redderek güvenli bölgede yaşayan ve suret kullanmayı reddeden insanlar.


Bence orijinal bir konu işlemişler. Filmin kısa olması iyi olmuş, akıcı olduğu kadar kopukluk da yok denecek kadar az. Bu film 3 saat de sürebilirdi belki, ama bunun tek getirisi klişeler olurdu. Ha, bu filmde de var tabi ki klişeler, mesela bilgisayar uzmanı hamburgerle beslenen şişko, tabi ki ölüyor filmin sonunda . Bu arada filmde herkes güzel, bakımlı , bronz, evdeki gerçeklerin aksine herkes yapma güzelliğine inanmış vaziyette. Bir ara mutlaka izlenmesi gereken bir film.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder