11 Ekim 2010 Pazartesi

patlıcan kebabı

aslında benim patlıcana alerjim var, ama sevgilim sevdiği için yılda bir kaç kez pişiriyorum patlıcanı, ben de ucundan tadına bakıyorum ancak. bu çok basit ama oldukça lezzetli bir yemek oldu. pek ekmek yemeyen insanlar olarak sonunda tepsinin dibine ekmek banarak tamamını tükettik yemeğin. hazırlaması gerçekten çok kısa sürüyor, pişmesi de pek uzun değil. işten gelip yapılabilir bile.

patlıcan kebabı (2 kişilik):


200 gr yağlı kıyma
2 adet uzun patlıcan
1 adet soğan
1 baş sarımsak
1 domates
6-7 adet sivri biber
tuz, karabiber, pul biber, kimyon
2 çorba kaşığı sıvıyağ


kıyma sadece baharatlar ile yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde şekillendirilir. patlıcanları ister pijamalı soyarak, isterseniz hiç soymadan 4-5 parçaya kesilir. domates ve soğan 4 parçaya bölünür. tepsi sıvı yağ ile yağlanır, bir sıra köfte, bir sıra patlıcan dizilir. ortada kalan boş kısma da sebzeler yerleştirilir. üzerine biraz daha sıvı yağ gezdirilir ve tuz, karabiber serpilir. 200' de yaklaşık 30 dk köfteler olana kadar pişirilir.


afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder